Ιαματική Πηγή Θερμών

Σύμφωνα με διερεύνηση των χαρακτηριστικών του νερού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα νερά της ιαματικής πηγής θερμών είναι μεσόθερμα (39-43 βαθμούς κελσίου), Διαβάστε περισσότερα...

Υδροθεραπείες - Υπηρεσίες SPA

SPA (Sanus Per Aqua)

Με ποιό τρόπο θα βελτιώσουμε την υγεία μας χρησιμοποιώντας θεραπευτικά νερά?

Διαβάστε περισσότερα...

Έντυπα

Κατεβάστε στον υπολογιστή σας τα έντυπά μας

English Brochure

Greek Brochure

Καλώς ήρθατε στα Therma Spa

Το Therma Spa βρίσκεται στα Θέρμα, σε υψόμετρο 100 μ. μεταξύ τριών λόφων. Τα Θέρμα εκτός από μια τοποθεσία όμορφη, καταπράσινη και γοητευτική με αναβλύζοντα θερμά νερά είναι ένας τόπος που φέρει μια ολόκληρη ιστορία από τα αρχαία χρόνια.
Αρχαιολογικά ευρήματα, όπως είναι οι παλιές δεξαμενές καθώς και ευρήματα κτηρίων, αποδεικνύουν τη χρήση των ιαματικών πηγών στα Θέρμα
από τη Βυζαντινή και Ρωμαϊκή περίοδο.
Κατά την τουρκοκρατία στο κτήριο στεγαζόταν χαμάμ.
Το έτος 1770, ο Τζεζαερλής Χασάν Πασάς έχτισε το κεντρικό κτήριο και κατασκεύασε κοινόχρηστους λουτήρες για την υγεία των κατοίκων.
Η ιστορία των Θέρμων φτάνει μέχρι την ομηρική εποχή, ενώ σύμφωνα με το μύθο στα Θέρμα οδηγήθηκε ο Θεός Ήφαιστος από τους κατοίκους της Λήμνου, τους Σίντιες, για να γιατρέψει τα χτυπήματά του μετά την πτώση του από τον Όλυμπο.

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστιοσελίδα μας. Ελπίζουμε να σας καλωσορίσουμε στο χώρο μας για να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης κοντά μας.

Φιλικά
Χαράλαμπος Χαλαμανδάρης