Ορολογία Spa

ΟΡΟΛΟΓΙΑ SPA

Βαθύ Μυϊκό Μασάζ/Ανατολίτικο/Κινησιοθεραπεία
Το βαθύ μυϊκό μασάζ είναι ένα έντονο μασάζ και απευθύνεται σε κάθε μυ. Είναι θεραπευτικό, προσφέρει μυϊκή χαλάρωση. Ανασηκώνει τον μυϊκό ιστό ενώ παράλληλα αποβάλει τις εντάσεις και τις τοξίνες επαναφέροντας τους μύες.

Αιθέρια Ελαια
Τα αποστάγματα των φυτών επιδρούν σε όλο το σώμα.
Βελτιώνουν την δομή του δέρματος, αποβάλουν τα νεκρά κύτταρα, προσφέροντας απαλότητα, αναζωογόνηση και τόνωση. Χαλαρώνουν και κατευνάζουν τις νευρικές απολήξεις, δημιουργώντας ένα αίσθημα ευφορίας ενώ ταυτόχρονα ανακουφίζουν μειώνοντας τους μυϊκούς πόνους και την ακαμψία. Επιπλέον συμβάλουν στην αδενική λειτουργία και στην ενεργοποίηση της λέμφου ώστε να αποτοξινωθεί ο οργανισμός.

Μασάζ
Το θεραπευτικό μασάζ είναι μια από τις πιο ευχάριστες μορφές υγείας. Προσδίδει ευεξία και αναζωογόνηση. Η ανθρώπινη αφή ως μορφή θεραπείας μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στα μυϊκά συστήματα όλου του σώματος χωρίς δυσάρεστες παρενέργειες.

Σάουνα/Υγρή Σάουνα
Η σάουνα προσφέρει ανανέωση του σθένους, της ζωτικότητας, χαλάρωση των μυών, απαλότερο δέρμα, μεγαλύτερη αντίσταση σε ασθένειες και βελτιωμένη αίσθηση της συνολικής ευημερίας, αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος, ανοίγει τις αναπνευστικές οδούς και προκαλεί την διαστολή των αγγείων του αίματος επιταχύνοντας την κυκλοφορία. Η αύξηση της κυκλοφορίας βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να αποβάλει τις τοξίνες και τα απόβλητα από το αίμα βοηθώντας ετσι και το μεταβολισμό.

Σουηδικό μασάζ
Είναι ένας συνδυασμός κυκλικών κινήσεων μακράς διάρκειας που στόχο έχουν να χαλαρώσουν τους μύες και να υποκινήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα έτσι ώστε να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου. Το σουηδικό μασάζ προωθεί την κινητικότητα του συνδετικού ιστού, αυξάνει την ελαστικότητα των αρθρώσεων και μειώνει τον πόνο.

Αρωματοθεραπεία
Ανακουφίζει από το άγχος, τονώνει την λειτουργία του σώματος, προσφέρει χαλάρωση και ανεβάζει την διάθεση. Η χρήση αρωμάτων σε συνδυασμό με λάδι προσφέρει εξατομικευμένη θεραπευτική αγωγή.

Αθλητικό Μασάζ
Αυτή η θεραπεία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις ειδικές ανάγκες ενός αθλητή. Μειώνει την πιθανότητα των αθλητικών τραυματισμών και αντιμετωπίζει τα υπάρχοντα προβλήματα.

Μασάζ Πλάτης-Αυχένα
Χρησιμοποιώντας ένα μείγμα ελαίων, ολοκληρώνεται το εντατικό μασάζ που προσφέρει χαλάρωση από τεταμένους μυϊκούς πόνους, που προκαλούνται από τις έντονες δραστηριότητες και το στρές. Προτείνεται για όσους έχουν φορτωμένο πρόγραμμα και λίγο χρόνο.

Jet Lag Μασάζ
Αυτή η τεχνική βοηθά στην ανακούφιση από την κούραση και την κόπωση που σχετίζεται με το jet lag. Το μασάζ αυτό χαλαρώνει τους σφιχτούς μύες στους ώμους, της πλάτης, των χεριών και του αυχένα, ενώ επικετρώνεται στα πόδια για να σας προσφέρει ισορροπία και εκ νέου ενέργεια.

Μόξα
Η θεραπεία με μόξα (Artemisia Vulgaris) θεωρείται μια πρωτόγονη
μορφή διαθερμίας (επιφανειακής δερμοθεραπείας), με την οποία οι Κι-
νέζοι θεραπεύουν ασθένειες που προέρχονται από υπερβολή του Γιν. Η
μόξα παρασκευάζεται από αποξηραμένα φύλλα Αρτεμισίας σε διάφορες
μορφές, πούρα ή κόκκους, τα οποία πλησιάζουμε αναμμένα σε σημεία
βελονισμού.

You are here Υδροθεραπείες Ορολογία Spa